Skidbouw

Gepubliceerd in Skidbouw

De tangentiaal flow filtratie systeem is in opdracht van Membracon Procces Separations B.V. samengesteld.

Vitens laboratorium in Leeuwarden gebruikt een tangentiaal flow filtratie systeem met TAMI keramische membranen voor biologische studies op oppervlakte water.

Water Filtratie - 3 Water Filtratie - 4

In het kompakte mobiele sanitaire systeem zijn 2 stuks TAMI keramische membraan elementen met een poriegrootte van 0,45µm geinstalleerd. De membraan elementen zijn in serie geplaatst.  De totale membraan oppervlakte bedraagt 1,0 m2. Het systeem heeft een nominale filtratie capaciteit van 600 l/h.

De pomp in het systeem is een low shear Quattroflow 4-zuiger membraan pomp. Door gebruikmaking van deze pomp kan het systeem shear gevoelige bacterien en delikate eiwitten filtreren en concentreren. Om een consistente flow te genereren is het systeem uitgevoerd met een automatische transmembraan drukregeling en verder voorzien van fast flush en backflush opties.

Deze laatste voorzieningen zorgen voor een periodieke snelle en effectieve verwijdering van vervuiling op het membraan oppervlak. De bacterien in het oppervlaktewater worden tegen gehouden door de 0,45 µm TAMI keramische membranen en geconcentreerd tot een van te voren gedefinieerd niveau. De bacterien kunnen dan worden geoogst voor verdere analyse in het laboratorium.

Het systeem kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor de verwijdering van bepaalde besmettingen uit het water zoals pesticiden of virussen, eventueel door middel van het installeren van membranen met een kleinere poriegrootte of kleinere nominale cut-off waarde. (Ultrafiltratie)

Gepubliceerd in Skidbouw

Dubbelwandig tank met de inhoud van 3 liter en een dubbele wand voor het verwarmen of koelen van het product.

Gepubliceerd in Skidbouw

De Flexoperm modulaire UF- systeem is in samenwerking ontwikkeld met Membracon Filtration BV.