Projecten

Procesindustrie

Procesindustrie

Sinds jaren zijn wij actief in de voeding- en farmaceutische industrie. Of het nu gaat om tanks, silo’s, leidingwerk of complete installaties; via kwalitatief hoogwaardige oplossingen dragen we bij aan de betrouwbaarheid en continuïteit van processen. Samenwerken met van Dinther R.V.S. bewerking betekent kiezen voor ervaring, professionaliteit, laskwaliteit en veiligheid.

Toon items...
Skidbouw

Skidbouw

Skidbouw behoort tot een van de kerntaken van van Dinther R.V.S. bewerking. Een skid bestaat uit een procesinstallatie die op een RVS of stalen frame is gemonteerd. Dit kan variëren van tanks en warmtewisselaars, tot complete filtratiesystemen en doseersystemen. De skid wordt ontworpen, gemaakt, getest en geleverd en indien wenselijk op de plaats van bestemming gemonteerd.

Toon items...
Design

Design

R.V.S. design staat voor een praktische, onverslijtbare, moderne uitstraling voor uw bedrijf. Samen met onze vakmensen kunnen wij een passende oplossing met u bedenken of dit nu gaat om een trapleuning, reclameborden, brievenbussen, balustrades, inrichten van werkplekken etc. wij hebben de mogelijkheid om dit uit te voeren in een hoogwaardige kwaliteit.

Toon items...
Orbitaal lastechniek

Orbitaal lastechniek

Orbitaal lassen wordt als lasproces steeds vaker toegepast. Het proces kent vele toepassingen vanwege zijn specifieke voordelen. Het orbitaal lassen is in de basis het TIG proces dat geautomatiseerd wordt uitgevoerd.

Toon items...
Gepubliceerd in Procesindustrie

Eierbreekmachine Maitre Paul

Is samenwerking met de technische dienst van Maitre Paul te Tilburg hebben wij een eierbreekmachine van Sanovo aangesloten.

DSC 0453 DSC 0455 - kopie

Het leidingwerk voor de eierbreekmachine is hoofdzakelijk orbitaal gelast.

DSC 0460 - kopie

Gepubliceerd in Skidbouw

De tangentiaal flow filtratie systeem is in opdracht van Membracon Procces Separations B.V. samengesteld.

Vitens laboratorium in Leeuwarden gebruikt een tangentiaal flow filtratie systeem met TAMI keramische membranen voor biologische studies op oppervlakte water.

Water Filtratie - 3 Water Filtratie - 4

In het kompakte mobiele sanitaire systeem zijn 2 stuks TAMI keramische membraan elementen met een poriegrootte van 0,45µm geinstalleerd. De membraan elementen zijn in serie geplaatst.  De totale membraan oppervlakte bedraagt 1,0 m2. Het systeem heeft een nominale filtratie capaciteit van 600 l/h.

De pomp in het systeem is een low shear Quattroflow 4-zuiger membraan pomp. Door gebruikmaking van deze pomp kan het systeem shear gevoelige bacterien en delikate eiwitten filtreren en concentreren. Om een consistente flow te genereren is het systeem uitgevoerd met een automatische transmembraan drukregeling en verder voorzien van fast flush en backflush opties.

Deze laatste voorzieningen zorgen voor een periodieke snelle en effectieve verwijdering van vervuiling op het membraan oppervlak. De bacterien in het oppervlaktewater worden tegen gehouden door de 0,45 µm TAMI keramische membranen en geconcentreerd tot een van te voren gedefinieerd niveau. De bacterien kunnen dan worden geoogst voor verdere analyse in het laboratorium.

Het systeem kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor de verwijdering van bepaalde besmettingen uit het water zoals pesticiden of virussen, eventueel door middel van het installeren van membranen met een kleinere poriegrootte of kleinere nominale cut-off waarde. (Ultrafiltratie)

Gepubliceerd in Skidbouw

Dubbelwandig tank met de inhoud van 3 liter en een dubbele wand voor het verwarmen of koelen van het product.